Zwaan in logo WSV NTV.
Zwaan in logo WSV NTV. Foto: WSV nooit te Ver

Huissense Avondvierdaagse en Exoduswandeltocht in teken van Hulp aan Oekraïne

Algemeen

HUISSEN - Van 31 mei tot en met 3 juni wordt de Huissense Avondvierdaagse gehouden. Wandelvereniging Nooit te Ver gaat er weer een bijzondere happening van maken waar kinderen van de basisscholen, jeugd en ouderen al wandelend kunnen genieten van dit sportieve gebeuren. 

De organiserende wandelvereniging Nooit te Ver zal een deel van de opbrengst doneren aan hulp voor Oekraïense slachtoffers. Iedereen die deelneemt doneert hiervoor één euro. In overleg met de stichting Exodus wordt bezien om met de startkaart van de Avondvierdaagse korting te geven op deelname aan de Exodustocht die op zaterdag 25 juni plaatsvindt. 

Stichting Exodus, ook wel aangeduid met haar symbool  Marygold, wil hiermee een extra impuls geven aan haar doelstelling om het besef van leed dat burgerslachtoffers door oorlogsgeweld wordt aangedaan voor elke generatie levend te houden. Zij maakte al eerder een geldbedrag over op giro 555. Een fantastische geste die alleszins navolging verdient. 

Naast wandelplezier en gewoon lol in bewegen draagt iedere deelnemer een steentje bij om medemensen te helpen die in een vreselijke oorlog zijn gerommeld en daarvan slachtoffer zijn. Centraal staat zelfbewustwording en levend houden onder alle generaties dat vrede en vrijheid, niet zo gewoon, maar eigenlijk zeer bijzonder is. 

Deelname aan de Avondvierdaagse bedraagt bij voorinschrijving drie en bij het startbureau vier euro. Bedragen zijn inclusief donatie. Nadere informatie over inschrijving volgen zo spoedig mogelijk. Vermeld zij nog dat  Zwanentocht, die nog in de wandeljaargids van de KWBN op zaterdag 7 mei staat vermeld, helaas geen doorgang vindt.