Scholieren op bezoek bij kwekerij Het Kleintje.
Scholieren op bezoek bij kwekerij Het Kleintje. Foto: Sandra de Beijer

Scholieren bezoeken tuinders in de regio

Algemeen

LINGEWAARD - Op donderdag 24 maart was de ‘Doe Dag’ van Betuwe on Stage. De scholieren konden van tevoren hun keuze maken door een digimatch online. Er werd via de website van Betuwe on Stage, gezocht  naar twee bedrijven waar ze meer over wilden weten. Door corona was het in 2020 de laatste keer dat het evenement fysiek plaatsvond.

Met een stralend lentezonnetje werden door de scholieren de deelnemende organisaties bezocht. Ook de tuinbouwbedrijven stelden hun deuren open, om de jongeren kennis te laten maken met deze innovatieve sector. Er bestaat vaak een onjuist beeld van de tuinbouw. Het is niet meer het constant werken op de knieën en de handen in de aarde zoals vroeger. Het beroep is veel meer dan dat. 

Mede door moderne technieken gaan deze vooruitstrevende bedrijven met hun tijd mee. In de ochtend en middag waren de scholieren te gast bij Karma Plants en kwekerij Het Kleintje in Huissen. Ze kregen een uitgebreide rondleiding en er werd meegeholpen met diverse werkzaamheden in het bedrijf. De scholieren waren enthousiast na het zien van de mogelijkheden in deze sector. Er zijn volop banen en opleidingen in de glastuinbouw en de tuinders zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers. De wereld onder glas is het ontdekken meer dan waard.