Jeroen Linssen. (foto: Ted van Aanholt)
Jeroen Linssen. (foto: Ted van Aanholt) Foto: Ted van Aanholt

Lezing 'Hebzucht' bij Kinkelacademie Bemmel

BEMMEL - Op 11 april In de maand van de Filosofie ontvangt de Kinkelacademie in haar lezingencyclus dr. Jeroen Linssen. Zijn lezing geeft hij de titel: 'Hebzucht. Over de normalisering van een ondeugd'.

Linssen( 1960) is universitair hoofddocent sociale en politieke filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is daar ook werkzaam als onderwijsdirecteur bij de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen. Hij promoveerde in 2005 op een proefschrift over Michel Foucault. De laatste jaren is hij vooral gericht op de studie naar de verhouding tussen economie en politiek, in het bijzonder de opkomst en geschiedenis van de liberale en neoliberale kunst van het besturen.

Hij publiceerde in 2019 het boek 'Hebzucht. Een filosofische geschiedenis over de inhaligheid'. Hoe denken we over grote en kleine graaiers in de loop van de tijd? Zijn er positieve kanten aan winst en woeker? Is hebzucht oorzaak of oplossing van en in een economische en financiĆ«le crisis? Hoe zijn vermarkting en investeren (in jezelf)  doorgedrongen in alle sectoren van de huidige samenleving? Deze en andere boeiende vragen komen voorbij in zijn lezing.

Tickets zijn vanaf  22 maart te verkrijgen bij boekhandel De Toren van Bemmel of online op www.dekinkel.nl. Prijs 12,50 euro (inclusief koffie/thee vooraf). Men is welkom in cultureel centrum De Kinkel aan de Van Ambestraat 1 in Bemmel. In het gebouw is goede ventilatie en zijn de dan geldende coronamaatregelen van kracht. Aanvang 20.00 uur.