Bloemschikking 40-dagentijd.
Bloemschikking 40-dagentijd. Foto:

Keuze - Vrijheid

Avondwake: woensdag 30 maart 2022, 17.30 - 18.00 uur, ‘vrede is voor iedereen‘. Viering zondag 3 april 2022, 10.00 uur, voorganger ds. Laura van Weijen. Voel je welkom. Of vier online mee via kerkdienstgemist.nl (op elk gewenst tijdstip). Ook vrijdagmiddag is de kerk open. Voor stilte, een kaars branden… of zo maar gezellig een kop koffie of thee en een babbeltje. Protestantse Gemeente Huissen, Raadhuisplein 35.

Terwijl ik dit stukje schrijf zit ik aan mijn werktafel in mijn appartement op Bonaire. Van het thuisfront heb ik begrepen dat het bij jullie in Nederland ook mooi weer is en volop voorjaar. Hier is het ook prachtig weer met af en toe een tropische bui (tegen het stof) maar ook hier is het lente. Vogels zijn druk bezig met het maken van een nestje, de bomen bloeien hun eerste bloemen, zelfs de cactussen hebben af en toe een mooie bloem.

Het is een periode vol verwachting. De natuur maakt zich op voor een nieuw jaar. En op onze kalender tellen we  de 40 dagen af naar Pasen. Over drie weken is het zover. Dan vieren we het Paasfeest. Het feest van de opstanding van Jezus. Gelukkig ben ik dan weer in Nederland, fijn weer thuis in Huissen. Voor mij betekent dat dat ik op paasmorgen naar de kerk mag gaan. In alle vrijheid en als een eigen keuze. Misschien ontmoeten we elkaar daar, u bent van harte welkom (Ria Berends, kerkrentmeester).