GroenLinks ziet helemaal niks in het bouwen van hoogbouw aan de dijk.
GroenLinks ziet helemaal niks in het bouwen van hoogbouw aan de dijk. Foto: Sjaak Veldkamp

Appartementengebouw bij De Pas in Bemmel

Algemeen

BEMMEL – Een definitie voor de hoogte van flatgebouw is er niet. GroenLinks en het college hebben er beiden een ander beeld bij. GroenLinks ziet bij ‘circa‘ vier woonlagen aan de Waaldijk in Bemmel een flat. Het college ziet het anders. Het is een appartementengebouw. De oppositiepartij heeft zo zijn bedenkingen over de plannen van Jansen Bouwontwikkeling die mogelijkheden ziet om het plan Zandsestraat uit te breiden richting de dijk.

In het eerste plan gaat het om ongeveer 85 woningen aan de Zandsestraat. Jansen Bouwontwikkeling heeft de dijk gezien en het oog laten vallen op een aansluitende bouwlocatie. Samen met een stedenbouwkundig bureau zijn mogelijkheden ontdekt om twee bouwpercelen bij het plan Zandsestraat te betrekken.

In februari gaf het college aan de gemeenteraad een enthousiaste mening over de recente ontwikkeling. Een flatbenaming is overdreven, lijkt het college te willen zeggen. ”Het doet geen recht aan de bijzondere stedenbouwkundige invulling die hier wordt voorgestaan.” Met de uitbreiding kan de geplande groenzone direct worden aangesloten op de dijkzone. “Ook is het mogelijk een wandel- en fietsverbinding naar de dijk vanuit het plangebied te real..