Afbeelding

Kun je met diabetes type 2 leven zonder medicatie?

Algemeen

HUISSEN - Op woensdagavond 20 april organiseert de Herstelcirkel Huissen in de Zandse Kerk een lezing over het effect dat je leefstijl kan hebben op je gezondheid. Wim Tilburgs, oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn, weet daar alles van.

De Herstelcirkel Huissen bestaat uit een groep mensen met diabetes type 2. “Wij hebben samen, onder begeleiding, onze gezondheid verbeterd door onze leefstijl te veranderen. Door de aanpassing van onze leefstijl, bijvoorbeeld door een ander voedingspatroon en meer bewegen, hebben veel van ons minder of helemaal geen medicatie meer nodig. Deze positieve ervaringen willen wij graag delen met andere mensen die ook diabetes type 2 hebben. We hebben hiervoor Wim Tilburgs uitgenodigd om, als ervaringsdeskundige, te vertellen hoe het veranderen van je leefstijl je gezondheid kan verbeteren.”

In 2015 woog Wim Tilburgs 125 kilo en moest hij insuline spuiten vanwege zijn diabetes type 2. Het aanpassen van zijn voedingspatroon heeft hem geholpen om in korte tijd zijn medicatie af te bouwen waardoor hij dus geen insuline meer hoefde te spuiten. Hierdoor kreeg Wim meer energie en bereikte hij, door de combinatie van een aangepast voedingspatroon en meer beweging, een gezond gewicht. Zijn gezondheid verbeterde enorm. 

Zijn ervaring is uitgegroeid tot de stichting Je Leefstijl Als Medicijn, waarbij medisch en wetenschappelijke adviseurs deelnemers ondersteunen. Deze stichting werkt ook samen met het 2diabeat. 2diabeat is een landelijk programma om diabetes type 2 terug te dringen. Dit proberen zij te doen door het stimuleren en ondersteunen van leefstijlverandering én het faciliteren van een gezonde leefomgeving. 2diabeat werkt veel samen met lokale initiatieven en sluit daarmee naadloos aan bij de Herstelcirkel Huissen.

Als ervaringsdeskundige en met de informatie die zijn stichting van medisch en wetenschappelijke adviseurs krijgt, vertelt Wim Tilburgs graag over hoe het aanpassen van je leefstijl voor een positieve verandering van je ziektebeeld kan zorgen.

Op woensdagavond 20 april om 19:30 uur geeft Wim een lezing in De Zandse Kerk (Van Wijkstraat 33) in Huissen. De lezing is gratis toegankelijk voor iedereen. De Zandse Kerk is open vanaf 19:00 uur. Graag willen we je vragen om je van te voren aan te melden via herstelcirkelhuissen@outlook.com of door te bellen/whatsappen naar 06 53695122.