Skeeleraars welkom!
Skeeleraars welkom! Foto: Boddesprinters

Gezellig en veilig skeeleren

Algemeen

BEMMEL - Op de baan van b.o.d. de Sprinters in Bemmel wordt vanaf  donderdag 7 april tot en met donderdag 8 december wekelijks skeelertraining gegeven. De trainingen zijn voor jeugd vanaf 7 jaar en volwassenen.

De trainingen zijn gedurende het gehele seizoen op donderdagavond en beginnen voor de jeugd t/m 14 jaar stipt om 19.00 uur - 20.00 uur. De junioren vanaf 15 jaar en de volwassenen trainen van 20.15 uur tot 21.30 uur. 

Alle trainingen starten vanaf het clubhuis aan het Drieske 7 in Bemmel. “Hier hebben we de beschikking over een 400 m atletiekbaan (asfalt) met verlichting. Van deze baan wordt het hele skeelerseizoen gebruik gemaakt. In de zomermaanden rijden we ook buiten de baan. We skeeleren dan prachtige trainingstochten over de dijken en de fietspaden langs de Linge en in Park Lingezegen.” 

Na afloop van de training kan er onder het genot van koffie, thee, limonade nog gezellig nagepraat worden in het clubhuis. Onder begeleiding van ervaren trainers wordt er in een gemoedelijke sfeer gewerkt aan techniek, het vinden van de juiste balans en de kunst om veilig te remmen. Tijdens het rijden zijn helm en handbeschermers verplicht. Knie- en elleboogbescherming wordt geadviseerd. 

Ook bij slecht weer gaat de training gewoon door. Als de skeelerbaan nat is, wordt de training in het clubhuis gegeven. Dan wordt schaatsplanktraining gegeven en worden balans- en krachtoefeningen gegeven.

“Bij ons mag je altijd twee trainingen gratis meedoen om te kijken of skeeleren jouw sport is. Daarna kun je besluiten of je lid wil worden. Kijk voor meer informatie op internet www.boddesprinters.nl.”