Het Ardito Ensemble.
Het Ardito Ensemble. Foto: Eigen foto

Drie kleine Paas-Lente-concerten met gedichten

Algemeen

BEMMEL De Seizoenen-concerten georganiseerd door hoboïste Lidia van der Vegt worden weer opgestart. Het Paas-Lente concert op vindt plaats op maandag 18 april. 

Deze nieuwe serie van seizoenen-concerten worden gehouden in het mooie protestantse kerkje van Bemmel. Lidia koppelt poëzie aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvormen elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor zowel ervaren als onervaren luisteraars van klassieke muziek. 

Het thema van dit Lenteconcert is ‘Begin, Zin & Verzoen’ en bestaat uit drie verschillende mini-concerten van een half uur, waarin muziek en poëzie vreugdevol de nieuwe lente zullen oproepen. In de pauzes kunt u genieten van onder andere paasbrood en passie-drank. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.
Het Ardito Ensemble speelt werken van Beethoven, Reicha, Ravel, Strawinsky, Liadov, Milhaud en Ligeti. Aan de muur zijn er fotowerken te bezichtigen geïnspireerd door de natuur van Lies Manders. Voordracht gedichten: Irma Bogers en Henk Barendregt.
Harry Janssen: lentebloem-creaties.

Aanvang 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. Twee pauzes van een half uur (14:45 en 15:45). Deur open: ruim een kwartier voor aanvang. Entree: drie concerten twintig euro (inclusief twee consumpties), twee concerten vijftien euro (inclusief een consumptie), voor één concert tien euro (inclusief een consumptie). Kinderen: vijf euro (hele middag). Entree kan ook in pauzes. Protestantse kerk Bemmel, Oude Kerkhof 13, Bemmel. Reserveren aan te bevelen: lidiafrancis @ yahoo.com.