Boksen.
Boksen. Foto: Bas van de Goor Foundation

Sportclinics voor jeugd met diabetes type 1

Algemeen

EDE - Zaterdag 23 april verzorgen studenten van het Dulon-college twee leuke sportclinics voor kinderen met diabetes type 1, waar ook jij bij aanwezig kunt zijn! 

Ben jij tussen de 7 en12 jaar oud of tussen de 13 en 17 jaar oud? Dan kan jij je inschrijven voor de clinics kickboksen en zaalvoetbal. Tijdens deze clinics ga je veel leren en te weten komen over de sport zelf én sluiten we af met een toffe quiz waar leuke prijzen te winnen zijn.

Ondersteuning

Deze clinics worden gegeven door twee ervaren sporters die later bekend worden gemaakt. Houd de BvdGF website dus goed in de gaten! Gedurende de clinics zijn er diabetesverpleegkundigen aanwezig, voor vragen en de nodige ondersteuning.Voor de kinderen van 7 - 12 jaar zullen de clinics van 8.30 tot 12.00 uur zijn. Voor de kinderen van 13 - 17 jaar zullen de clinics van 12.30 tot 16.00 uur zijn.

Sporten en bewegen

Tijdens deze ochtend en middag is er voor iedereen een snack en wat te drinken, maar neem zelf ook wat extra te eten en te drinken mee! Tijdens de clinics ga je veel sporten en bewegen dus neem sportkleding mee en zorg dat je zaalschoenen bij je hebt, aangezien we binnen in de zaal zullen voetballen.

Locatie: Burgemeester Cees van der Knaapweg 10 Ede. Inschrijven kan via: www.bvdgf.org/event/sportdag-dulon. Het is 30 minuten rijden vanuit Bemmel & Huissen.