Monument van de Exodus in 1944 in Arnhem-Zuid. (foto: Guus Versmissen)
Monument van de Exodus in 1944 in Arnhem-Zuid. (foto: Guus Versmissen) Foto: Guus Versmissen

Exoduswandeltocht sluit aan bij de vlucht

Algemeen

HUISSEN - De Exoduswandeltocht vindt als vanouds weer plaats op de laatste zaterdag in juni. Dit jaar zal op 25 juni het thema van de vlucht een bijzonder karakter krijgen.

In 1945 kwamen in de maanden mei en juni duizenden burgers terug van de evacuatie; de gedwongen vlucht. De oorlog was ten einde en men kon zich opmaken voor de wederopbouw en het herbouwen van de rechtstaat. Hoeveel anders is de ellendige situatie voor zoveel mede Europeanen uit Oekraïne. Daar is een exodus op gang gekomen die nog lang niet ten einde is.Toch willen wij hen perspectief en steun bieden.

Het thema is dit jaar wandelen voor de vrijheid. Iedereen wandelt mee voor de vrijheid en de Oekraïense Vluchteling.De totale opbrengst gaat derhalve naar Rode Kruis en de Vluchtelingen.
U kunt zich vooraf inschrijven via www.exodushuissen.nl. Er is een eenheidsprijs van vijf euro voor alle afstanden: 5, 10, 17, 25 of 44 kilometer. Deelnemers krijgen een gelegenheidscertificaat. Een medaille of pin blijft mogelijk tegen betaling van twee euro. “Agendeer deze datum al al vast en doe sportief mee met het steunen van het goede doel.”