Uitvaartondernemers Britt van Uem (Sonsdaal Uitvaartzorg) en Cunera Schaapveld (Tumulus Uitvaart) .
Uitvaartondernemers Britt van Uem (Sonsdaal Uitvaartzorg) en Cunera Schaapveld (Tumulus Uitvaart) . Foto:

Funeraire Salon met schrijver Marinus van den Berg

HUISSEN - Uitvaartondernemers Cunera Schaapveld (Tumulus Uitvaart) en Britt van Uem (Sonsdaal Uitvaartzorg) organiseren Funeraire Salons en geven boeiende en spraakmakende sprekers het woord over thema’s rondom de dood. Donderdagavond 14 april om 19.45 uur wordt er weer een lezing gehouden. Dit keer is verpleeghuispastor, schrijver en spreker Marinus van den Berg te gast.

De lezingen zijn gratis en dit keer is de locatie het Dominicanenklooster van Huissen. In de aula op de derde verdieping; deze is rolstoel toegankelijk.

Marinus van den Berg

“Als ik iemand ontmoet die lijdt, wat staat mij dan te doen?” Verpleeghuispastor Marinus van den Berg probeert deze vraag met zijn inzichten uit zijn jarenlange ervaring als stervensbegeleider te beantwoorden. Hij spreekt in de Funeraire Salon over rouw, wat het is, wat er met je gebeurt. Ook vragen als ‘Hoe lang duurt rouw?’ Wat maakt ieders rouw zo verschillend?’ komen aan bod. In toegankelijke taal en met veel voorbeelden gaat Van den Berg in op wat in tijden van rouw steunt en wat stoort.

Informatief 

“De dood. Praat erover, niet eroverheen” legt de huidige SIRE-campagne voor. Uitvaartondernemers Schaapveld en Van Uem dragen hun steentje graag bij door het publiek te informeren. “Over de dood praten is zo waardevol: het gesprek over sterven aangaan verbindt enorm en verlicht” stellen de twee uitvaartondernemers.


Op 14 april zijn er optredens van muzikanten. Dit keer luisteren we naar de warme stem van Esther Croez, begeleid door Tom van Moll (gitaar). De avond wordt, zoals altijd, afgesloten met napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Afsluiting seizoen 2021-2022

De laatste Funeraire Salon van het seizoen 2021-2022 is donderdag 9 juni van 19.00 tot 21.30 uur. Dan bieden de uitvaartondernemers van Tumulus Uitvaart en Sonsdaal Uitvaartzorg kleine workshops aan in de Rouwhuiskamer van Tumulus in Huissen.
Voor aanmelden of informatie: 026-3258440, info@tumulus.nl, www.tumulus.nl.