Afbeelding
Foto:

TOP film: My Salinger Year

BEMMEL - My Salinger Year. Deze TOP-film is te zien op donderdag 7 april om 20.00 uur in de TheaterKerk in Bemmel. Kaarten zijn online verkrijgbaar (www.theaterkerk.nl) en bij boekhandel 'de Toren van Bemmel'.

Ze sprak hem af en toe aan de telefoon en zag hem één keer in levenden lijve. Dat was genoeg voor Joanna Rakoff om een boek te wijden aan haar relatie met J.D. Salinger, schrijver van The Catcher in the Rye en vermaard kluizenaar. In My Salinger Year beschrijft Rakoff hoe ze in de jaren negentig als assistent bij een literair agentschap de overvloedige lezerspost voor Salinger moest afhandelen.
De instructies van haar leidinggevende Margaret (Sigourney Weaver ) waren kort: nooit mocht een brief daadwerkelijk bij de schrijver belanden.
In deze verfilming krijgen sommige briefschrijvers een gezicht en vertellen wat hen zo heeft geraakt in Salingers boeken. Een enkele keer duiken ze zelfs op in het leven van Joanna, al dan niet in haar fantasie.

My Salinger Year voert de kijker overtuigend terug naar de jaren negentig en heeft een prettig ouderwetse toon. De nu 71-jarige Sigourney Weaver schittert als Joanna’s excentrieke baas Margaret.