Samen een prachtig lentestuk maken, komt u ook? (foto: Zoe Schaffer)
Samen een prachtig lentestuk maken, komt u ook? (foto: Zoe Schaffer) Foto: Zoe Schaffer

Ontmoetingsmiddag voor mantelzorgers

HUISSEN - Mantelzorgers bieden onbetaalde, vaak langdurige zorg aan een ziek familielid of vriend. Deze zorg is intensief en vraagt vaak veel van degene die zorgen. In Lingewaard voelen zich ongeveer 1300 mantelzorgers overbelast. Daarnaast is gebleken dat veel mantelzorgers zich juist niet in het woord mantelzorger herkennen, omdat het geven van deze hulp zo vanzelfsprekend voelt. 

Maar toch sta je (soms) 24 uur per dag voor iemand klaar. Of je jezelf nou mantelzorger noemt of niet: Stichting Welzijn Lingewaard is er voor iedereen met zorgtaak van een familielid, vriend of iemand anders uit je omgeving. Herkent u zich in dit verhaal? Of misschien bent u al bij ons geregistreerd als mantelzorger?

Mensen die voor een naaste zorgen kunnen tegen allerlei zaken aanlopen. Andere mensen ontmoeten die in een vergelijkbare situatie zitten kan dan fijn zijn. Daarom organiseert SWL opnieuw een ontmoeting tussen mantelzorgers. Tijdens het maken van een bloemstuk dat in het teken van de lente zal staan, kunt u met elkaar in gesprek en kunt u ervaringen uitwisselen. Enthousiaste vrijwilligers, die zelf ervaring hebben met het geven van mantelzorg, begeleiden deze middag op 13 april van 14-16 uur in het Dominikanenklooster, Stadsdam 1 Huissen.

Aanmelden uiterlijk 7 april bij Maike van Kempen mantelzorg@swlingewaard.nl of stuur een appje/ bel naar 06 22933258. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd van twee euro per persoon. Dit is inclusief materiaal en iedereen krijgt de bloemencreatie mee naar huis. Vanuit het Steunpunt Mantelzorg is Maike van Kempen deze middag aanwezig om ieders vragen te beantwoorden.