Lampionactie Kloostertuin Huissen Roparun team-031. (foto: Dian Helsen)
Lampionactie Kloostertuin Huissen Roparun team-031. (foto: Dian Helsen) Foto: Dian Helsen

Steun geven en denken aan Roparun team-031

Hart van lampionnen in Kloostertuin Huissen

HUISSEN - Vrijdag 25 maart zijn in de Kloostertuin in Huissen meer dan 125 lampionnen in de vorm van een hart ontbrandt, tijdens de lampionnenactie van Roparun team-031 Lingewaard.

Ieder van de aanwezigen had zijn eigen beweegreden om de lampion te ontsteken. Ter herinnering aan een dierbare die aan kanker is overleden of als steun voor een familielid/ goede bekende die voor kanker wordt behandeld.

Het herinneren en ondersteunen kwam in de Herdenkingsdienst meermaals op passende wijze terug door de teksten van Martijn Schenk en liedjes van het duo Moods. Indrukwekkend was het verhaal over de Roparun-motivatie van Michel. Indringend was het noemen van de namen door leden van het Roparun team.

Met een gedachtenis aan de grondlegger van team-031 werd de sfeervolle actie gesloten. Een actie die voor herhaling vatbaar is, zeker doordat de opbrengst wordt besteed aan het, volgens Martijn, zinvolle maar oh zo moeilijke motto van de Roparun: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'.