(foto: Detmar Leertouwer)
(foto: Detmar Leertouwer)

Concert kasteel Doornenburg

DOORNENBURG - Detmar Leertouwer op violoncello en Artem Belogurov op piano spelen zondag 10 april om 16.30 uur in het kasteel in Doornenburg. (tickets: website kasteel Doornenburg/agenda)

Als violoncellist is Detmar Leertouwer net zo thuis op de moderne ‘cello en haar repertoire, als in de vroegere muziekstijlen gespeeld op een barok-instrument. Hij had 'cellopessen bij Dimitri Ferschtman (vooropleiding in Amsterdam en Utrecht) en na zijn eindexamen gymnasium studeerde hij zowel ‘cello als piano (bij Sumiko Nagaoka) aan het Utrechts Conservatorium. 

Hij studeerde bij Jane Cowan, Suzie Wijsman en bij barokcellist Hidemi Suzuki en deed zijn UM - examen bij Phoebe Carrai en Pieter Wispelweij in Amsterdam.Een gift en beurzen stelde hem in staat zijn studie af te ronden.In 2000, 2003, en 2007 werkte Detmar veelvuldig samen met dansers. Samen met Milou Nuyens, winnares van de Avond van de Jonge Danser en de Eurovision Young Dancer 2005, lanceerde hij in 2006 Dialogue between a Dancer and a ‘Cellist. 

Artem Belogurov staat bekend om zijn "verve, humor en delicatesse" (Boston Musical Intelligencer) en zijn "oneindige tederheid" (Evening Odessa), en heeft een uitgebreid repertoire, variërend van vier eeuwen aan solo- en kamermuziek.Artem won eerste en tweede prijzen op internationale concoursen in Nederland, Duitsland en Japan. Na zijn studie moderne piano aan het New England Conservatory in Boston, verhuisde Artem naar Amsterdam waar hij fortepiano en clavichord studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Richard Egarr en Menno van Delft en cum laude afstudeerde in 2016.