Het 6e Nationale Schaakconcert 2022 met Schaak, Muziek en Heraldiek in het buitenlokaal bij Talento Metissimo in de natuur van Lingewaard belooft weer een gezellige educatieve middag te worden! (foto: ACF Langerwerf)
Het 6e Nationale Schaakconcert 2022 met Schaak, Muziek en Heraldiek in het buitenlokaal bij Talento Metissimo in de natuur van Lingewaard belooft weer een gezellige educatieve middag te worden! (foto: ACF Langerwerf) Foto: ACF Langerwerf

Het Nationale Schaakconcert

LINGEWAARD - Op zondag 24 april wordt voor de zesde keer bij ANBI Stichting Talento Metissimo het Nationale Schaakconcert voor jong en ouder gehouden, in de breedste zin des woords. Na het succes van de carnavalsvakantie met de educatie 'Dot to Dot' vertoeven we ook tijdens het schaakconcert in het buitenlokaal.

De chemie der klanken laat van zich horen tijdens de muzikale opening gevolgd door de Muziek Interval Race met de enige echte unieke Nederlandse muziekklokjes Conso, Disso & Neutrismo (inmiddels wereldberoemd). De schaaktriade van team- en doorgeefschaak wordt gevolgd door de simultaan met aansluitend de prijsuitreikingen. Tijdens de pauzes kun je onder andere ouder- en nieuwerwets  'heraldieken', buiten spelen, lunchen en popcorn brouwen. 

Tijdens het tuinstruinen zie je nesten, zwanen, ganzen, meerkoetjes, fuutjes et cetera. Al sinds 2019 staan de schaakconcerten in het teken van de kaalkappen in park Lingezegen en streven we naar herstel van de beschermde boszoom Natuurplas Plakse Wei alias d'Oeverplas (zonder tuinafval en (ratten-/beverknaagsporen!) met een special over in- en extensief beheer. 

"Deze bijzondere educatie van menig schaakuur in de natuur met muziek en heraldiek gunnen we iedere mens, jong en ouder. Fijn als u tijdig aanmeldt (24 uur van te voren), want vol is echt vol. Entree is gratis. Graag zelf een lunchpakketje en drinken meenemen. Nadere informatie volgt bij het aanmelden. Het belooft weer een gezellige dag te worden!"
Voor info: www.TalentoMetissimo.nl, aanmelden via M: 06 25506566 of via Karen, Sanne of Ikira.