AC Arnhem over woonvormen

ARNHEM - We streven ernaar om zo lang mogelijk, op een veilige manier, zonder overbelasting, thuis te blijven wonen, maar dat is niet voor iedereen mogelijk. Wat als het niet meer gaat? Een geschikte woonvorm vinden.

Een verhuizing is voor de persoon met dementie, maar ook voor zijn/haar naaste, een grote stap. Er zijn verschillende soorten verpleeghuizen en woonzorgcentra. Hoe kiest u de woonvorm die het beste past bij u of uw naaste? Wat zijn de mogelijkheden tussen thuis en verpleeghuis in Nederland. Bejaardenhuizen of ouderenhuizen bestaan niet meer, betekent dit dat een persoon met dementie al snel is aangewezen op 24-uurszorg in de vorm van een verpleeghuis? Die zijn er trouwens in vele soorten en maten. Dat maakt het vinden van de beste woonzorgplek niet makkelijker. U wilt maar één ding, de beste woonplek voor u of uw naaste. Maar waar begint u met het bepalen van een keuze? En waar houdt u het beste rekening mee? Het Alzheimer Café Arnhem gaat op onderzoek uit en zet de verschillende woonvormen met de voor- en nadelen op een rijtje.

De bijeenkomst is dinsdagavond 19 april in Rozet Bibliotheek Presikhaaf, Laan van Presikhaaf 7 in Arnhem. Aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur. De deuren zijn vanaf 19.00 uur open. "Heeft u vragen, dan kunt u terecht op alzheimercafe.arnhem@alzheimervrijwilligers.nl of telefonisch via 06 27402335. Wij zorgen voor koffie en thee."