Afbeelding
Foto:

Heup- of kniepijn?

Artrose Netwerk Lingewaard

LINGEWAARD - Artrose Netwerk Lingewaard is een samenwerking tussen Fysiotherapie M van der Ploeg en WeDoCare. Ons doel is het zo goed mogelijk behandelen van heup- en kniepijn door slijtage van het gewricht.

Slijtage, ook wel artrose, is een aandoening waarbij het kraakbeen in kwaliteit achteruitgaat. Op de uiteinden van de botten zit een laagje kraakbeen. Dat kraakbeen is heel glad, zodat gewrichten gemakkelijk kunnen bewegen. Bij artrose wordt dit kraakbeen dunner en zachter. Kraakbeen dat versleten is, kan zich niet meer herstellen.

Het ontstaan van 

artrose en de klachten

De reden waarom bij de één wel en bij de ander geen artrose ontstaat is niet bekend. Wat wel duidelijk naar voren komt is dat het vaker voorkomt bij: mensen vanaf 45 jaar, vrouwen, bij overgewicht, langdurig zwaar lichamelijk werk, familiaire aanleg en schade na een ongeval.
De klachten bij artrose verloopt bij iedereen anders en kan verschillend zijn. Pijn bij bewegen of belasten van het gewricht, stijfheid en of startpijn van het gewricht en bewegingsbeperking van het gewricht zijn klachten die passen bij heup- en knieartrose.

Juiste zorg op de juiste plek

Fysiotherapeuten gespecialiseerd in artrose stellen eerst een diagnose na onderzoek. Door korte lijnen met de huisartsen en specialisten is overleg snel mogelijk als dit nodig is.
Artrose Netwerk Lingewaard behandelt heup- en knieartrose volgens het Stepped en Matched Care principe. Dit is een richtlijn die houvast geeft bij het maken van keuzes voor de juiste behandeling in de juiste volgorde. Zo zorgen we ervoor dat we de meest optimale behandeling bieden. 

Behandeling wordt volledig vergoed uit de basisverzekering. Kijk voor meer informatie kijk op www.heup-kniepijn.nl. Voor telefonisch contact: Fysiotherapie M van der Ploeg 026 325 5272 (Huissen en Angeren); WeDoCare 0481 769094 (Bemmel en Gendt).