Ingezonden brief

Over de balk

Vorige week werd mijn aandacht getrokken door twee stratenmakers die druk bezig waren de parkeerstrook aan De Heister, naast de school, opnieuw te bestraten. Zelfs de stoepranden bij de struiken werden verhoogd.  Maar waarom? Die strook ligt er al jaren prima bij. Er zijn geen stenen verzakt, zelfs een invalide kan daar niet struikelen en bovendien wordt er al enkele jaren bijna geen gebruik meer van gemaakt, omdat daar geen auto’s meer mogen komen.

Toen ik de mannen vroeg waarom die stenen 'omgedraaid' moesten worden, bleven ze me het antwoord schuldig. Zij snapten het ook niet en het woord 'werkverschaffing' viel. Het leek mij ook puur weggegooid geld. Een deskundige schatte deze klus op ruwweg om en nabij de 20.000 euro! Ik heb er wat foto’s gemaakt om te kunnen laten zien dat het écht de idioterie ten top was. 

Óveral ontbreekt het aan geld; op onder andere zorg en jeugdwerk wordt keer op keer bezuinigd en hier wordt even fors geld weggegooid. Een klein beetje graven leerde mij dat er bij Lingewaard een ambtenaar bestaat, die het beheer over de wegen in zijn portefeuille heeft en hij heeft hiervoor de opdracht gegeven.

Waarom? Is hij ooit zélf ter plaatse geweest of bedenkt hij dit vanachter zijn bureau? In beide gevallen lijkt het me dat hij héél erg te kort schiet en eens beter zou moeten nadenken.Daar komt dan nog eens bij dat de hele boel, als daar nieuwbouw wordt gepleegd voor de nieuwe school, misschien binnen 'n paar jaar wéér op de schop moet. Waarschijnlijk dus toch: over de balk!

Charles