Isoleren plat dak. (foto: Energieloket Lingewaard)
Isoleren plat dak. (foto: Energieloket Lingewaard) Foto: Energieloket Lingewaard

Uitbreiding Energiebespaaradvies naar Bemmel, Huissen en Doornenburg

LINGEWAARD - Er staat nu een EnergieBespaarAdvies klaar voor nog meer woningeigenaren. Vorig jaar kregen een kleine duizend inwoners in De Zilverkamp dit online maatwerkadvies en nu is het uitgebreid naar inwoners in Bemmel, Huissen-Zand en Doornenburg. 

Dit advies geeft aan met welke maatregel de grootst mogelijke besparing valt te behalen. Bijvoorbeeld het isoleren van de onderzijde van de vloer. Het EnergieBespaarAdvies is gratis. Het advies is kundig en onafhankelijk. Energieloket Lingewaard werkt samen met Woningwaard en ze gebruiken een online platform, gebouwd door ingenieurs met verstand van bouwkunde, bouwfysica en installatietechniek. Deze hebben de bouwtekeningen van 35 nieuwe woningtypen ingevoerd in het platform.

Inwoners die meedoen in Bemmel, Huissen en Doornenburg krijgen een brief thuis met uitleg en met de uitnodiging om in te loggen op een internetpagina, waarmee ze hun eigen woningdossier kunnen aanmaken. Op deze persoonlijke internetpagina kunnen inwoners vragen beantwoorden over hun woning of over hun woonwensen, waarmee het advies nog beter aansluit. Woningwaard is op 8 en 22 april aanwezig bij het Energieloket om vragen te beantwoorden, van 2 tot 4 in 't Convent in Huissen, Raadhuisplein 1.

Dit jaar organiseert het Energieloket Lingewaard, samen met de gemeente, extra acties voor energiebesparing. Dat kan met subsidie van de rijksoverheid. Er zijn meer organisaties die nu advies, isolatie of zonnepanelen aanbieden, soms namens de gemeente. Twijfelt u over de betrouwbaarheid, neem contact op met het Energieloket Lingewaard; www.energieloketlingewaard.nl.