Kinderwandeling. (foto: GL&K)
Kinderwandeling. (foto: GL&K) Foto: GL&K

Kinderwandeling Heerlijkheid Beek
 

BEEK - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen gaan op woensdag 20 april 2022 op zoek naar de kabouterboom. Ga je mee? De Heerlijkheid Beek ligt op de stuwwal van Nijmegen. Deze hoge stuwwal was vroeger een belangrijke plaats waar handelsroutes goed in de gaten gehouden konden worden. 

De Romeinen hadden hier een van hun noordelijkste vestigingsplaatsen. Op het hoogste punt kijken we uit over het dal van de Rijn. Het enige dat in de Heerlijkheid Beek nu nog herinnert aan het feit dat de Romeinen hier zijn geweest, zijn de tamme kastanjes. Een van deze tamme kastanjes, de zogenaamde kabouterboom, was lange tijd de dikste boom van Nederland. De boswachter gaat samen met de kinderen op zoek naar deze boom. Onderweg zoeken we naar mooie uitzichtpunten en verrassende doorkijkjes. Omdat het terrein veel hoogteverschil kent, wordt het klimmen en dalen. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.
   Tijd: start om 14.00 uur. Duur: 1,5 uur.    Deelname: 5,00 euro, kinderen 4 -12 jaar 2,50 euro, donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies.