Kloostertuin in Huissen; decor voor zang, dans en gesprek. (foto: Martien van Hemmen)
Kloostertuin in Huissen; decor voor zang, dans en gesprek. (foto: Martien van Hemmen) Foto: Martien van Hemmen

Theatrale wandeling in de kloostertuin

BETUWE - 'Vergeten...herinneren..verzwijgen...vertellen' in het kader van Vrijheid- Gelderland Herdenkt. Een bijzondere dynamiek is te ervaren tijdens de theatrale wandeling in de sfeervolle tuin van het Dominicanen Klooster te Huissen.

Na de mislukking van Market Garden in september 1944 werd de Over-Betuwe strijdtoneel. Het klooster werd een toevluchtsoord voor vluchtende burgers en er was een noodhospitaal.

De tuin van het klooster is dus een geĆ«igende plek. Voor de Theaterwandeling  met verhalen en uitbeeldingen uit het verleden maar ook het heden. Wat betekende vrijheid toen en wat betekent vrijheid nu? Het is een unieke, sfeervolle, intieme wandeling. Naast het luisteren naar bijzondere verhalen kunt u kijken naar prachtige foto's en wordt er gedanst en gezongen. 

"U kunt de Theaterwandeling bezoeken op zaterdag 23 en zondag 24 april. Het publiek wordt opgedeeld in groei en om vervolgens onder leiding van een gids om 14.30 uur te starten. De entree is gratis maar het aantal deelnemers beperkt. U moet zich dus wel opgeven via onze site www.exodushuissen.nl. U kunt daar nog extra informatie vinden.
Na afloop van de wandeling ( 16.30 uur) is er een nazit waar verhalen en herinneringen met elkaar gedeeld kunnen worden.

Wees van harte welkom en laat u meevoeren met bijzondere verhalen. Aanmelden via www.exodushuissen.nl." Locatie: Stadsdam 1in Huissen. Parkeer mogelijkheid aan de dijk.