De Paaskaars. (foto: Lian Steenhof)
De Paaskaars. (foto: Lian Steenhof) Foto: Lian Steenhof

Kerk in Stille Week en Pasen

LINGEWAARD - In de Stille Week voor Pasen zijn er  kerkdiensten in de regio. Op Witte Donderdag 14 april om 19.00 uur in Bemmel, waar Ds. G. Boer hoopt voor te gaan. Op Goede Vrijdag 15 april is er een dienst in Gendt, ook om 19.00 uur, waarbij Ds. A. P. van der Meulen uit Nijmegen voorgaat. En tenslotte is er nog een dienst in Angeren op Stille Zaterdag, 16 april, de Paaswake, die om 21.00 uur begint. 

Ds. Els de Clercq gaat dan voor. Met Pasen is er een kerkdienst in Gendt in het kerkje aan de Torenlaan. De dienst begint om 10.00 uur. Voorganger in de dienst is Ds. Christa Klaver uit Beek, Montferland. Tijdens de Paasdienst in Gendt op 17 april is de diaconale collecte bestemd voor jongeren in Beiroet. In Bourj Hammoud, een overbevolkte en arme wijk in Beiroet, zijn de problemen niet te overzien. 

Gebrek aan goed onderwijs, werkloosheid, armoede en geweld ontnemen jongeren - Syrische vluchtelingen, maar ook de Libanese jeugd - elk perspectief op een betere toekomst. Jongerencentrum Manara in Beiroet vangt ieder jaar duizend kwetsbare tieners uit deze wijk op. Het centrum voelt voor hen als een tweede thuis: "Ze krijgen huiswerkbegeleiding, een vaktraining, psychosociale hulp of gezelligheid", vertelt Maher el Hajj, de directeur van het centrum. “Wij bieden hen een veilige plek. Kerk in Actie steunt het werk voor kwetsbare jongeren in Libanon.
Willen jullie dit project ook ondersteunen, maak dan geld over naar NL79 RABO 0116 4443 20 ten name van Diaconie Protestantse Gemeente Gendt Doornenburg onder vermelding van Beiroet. Wij zullen het geld dan overmaken."