Nooit te Ver:

Leuke Beltrumse wandeltocht

HUISSEN - Op zondag 3 april hebben de wandelaars van Nooit te Ver uit Huissen deelgenomen aan de wandeltocht in Beltrum, gelegen in de Gelderse Achterhoek. Het is jaren geleden dat dit dorpje voor een sportieve wandeling is bezocht. 

Voor de Huissense wandelaars was het een geslaagde dag waarbij men genoten heeft van verschillende mooie routes, die goed waren bewegwijzerd en eigenlijk zonder beschrijving kon worden gevolgd. De goed onderhouden mooie paden, zandwegen en een enkel stukje asfalt vormden een prettig begaanbaar parcours. 

De deelnemers konden onderweg tussen de gras- en akkerlanden volop genieten van de afwisselende natuur en ruimte. Onderweg zijn verschillende vogelsoorten gespot, kool- en pimpelmezen, kieviten en zelfs de kleine bonte specht. Deze kleine specht laat zich moeilijk zien maar is wel makkelijk te horen aan een snelle roffel op de boomstam die zich het best laat vergelijken met het geluid van een naaimachine.

Ondanks de minder positieve weersvoorspellingen waren de weergoden de wandelaars gunstig gezind. Niet de voorspelde regen- en hagelbuien hoefde te worden getrotseerd maar een wisselend bewolkte lucht met af en toe een flauw voorjaarszonnetje viel de wandelaars ten deel. De routes waren zo ingedeeld dat het centraal gelegen startpunt ook nog een keer benut kon worden voor een rustpauze. De verschillende reacties onderweg liepen niet ver uiteen. ‘Mooie route', ‘Goed verzorgd', ‘Prima organisatie' en 'We boffen met het weer'.
De volgende NTV-wandeltocht is op zaterdag 30 april en brengt de Huissense tippelaars naar Boven-Leeuwen.