Schippersmast aan de Sterreschans in Doornenburg. (foto: Jaap Stienstra)
Schippersmast aan de Sterreschans in Doornenburg. (foto: Jaap Stienstra) Foto: Jaap Stienstra

Presentatie Schippersmast Doornenburg

Algemeen

DOORNENBURG - Schippersvereniging ‘Sterreschans’ is deel geworden van de traditie die we kennen van schippersverenigingen in Nederland en andere Europese landen. De vereniging heeft een Schippersmast geplaatst op de Rijndijk aan het Pannerdensch Kanaal, bovenstrooms het veer Doornenburg – Pannerden.

Op zaterdag 23 april om 14:00 uur wordt de mast feestelijk in gebruik genomen door de dames van het eerste uur door de vlag te hijsen met de naam van hun schip erop waar zij vroeger op gevaren hebben.

Iedere belangstellende is hartelijk welkom. “Na dit officiële gebeuren gaan we naar onze thuishaven het Ontmoetingscentrum (OC) Kerkstraat 3 in Doornenburg. Daar wordt u ontvangen met een ‘schippersbakkie’.”

Tevens is er een binnenvaart tentoonstelling in het OC op vrijdag 22 april van 17.00 tot 22.00 uur, zaterdag 23 april, na in gebruik name de mast tot 19.00 uur en zondag 24 april van 14.00 tot 17.00 uur. “We presenteren binnenvaartboeken, foto’s, kaarten, modellen, werktuigen die vroeger op de schepen gebruikt werden enzovoort. De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor de onkosten, wordt zeer op prijs gesteld.”