Afbeelding
Foto:

Kursk-Korennaya icoon komt naar Arnhem

ARNHEM - De wonderdoende icoon van de Allerheiligste Moeder Gods maakt haar Europese reis en zal op vrijdag 15 april de russisch-orthodoxe parochie in Arnhem aandoen. De icoon zal om 17:30 uur aankomen. Wij verzoeken u op tijd in de kerk te zijn om de icoon te verwelkomen.

Beschouw de ontvangst als de ontmoeting van de Moeder Gods, die ons zegent met het bezoek van haar icoon, waardoor de gelovigen getroost en genezen worden sinds zij in 1259 tussen de eiken van Koersk werd ontdekt.

Na de verwelkoming van de icoon zal een moleben worden gehouden en de akathist gezongen voor de Moeder van God, ter ere van de Kursk-Korennaya icoon. We kijken ernaar uit de gelovigen uit verschillende parochies en gemeenschappen uit de regio te verwelkomen deel te nemen aan dit gebed.

"Wij zijn een Nederlandse parochie van de Russisch-Orthodoxe Kerk in het Buitenland (Roccor, New York) in het bisdom Groot-Brittannië en West-Europa. Onze parochie is een mix van gelovigen van verschillende nationaliteiten en Slavische achtergronden, die allen het Orthodoxe geloof belijden. Wij nodigen u van harte uit onze kerk te bezoeken.

Onze kleine parochie, opgericht door Russische en Oekraïense vluchtelingen na de Tweede Wereldoorlog, beleeft een déjà vu gezien de gebeurtenissen in Oekraïne. Wij bidden voor allen die in dit conflict zijn verwikkeld om tot bezinning te komen, opdat beëindiging van de oorlog en verzoening kunnen plaatsvinden."

Adres: Amsterdamseweg 96, Arnhem. Voor actuele informatie en tijden www.orthodox-arnhem.nl.