Ontdek Den Brielle!

LINGEWAARD - Dit jaar is het 450 jaar geleden dat bij Brielle 19 geestelijken werden omgebracht door de geuzen die op 1 april 1572 het vestingstadje veroverden. De 19 geestelijken die voornamelijk uit Gorcum en de naburige omgeving kwamen, zijn later bekend komen te staan als de Heilige Martelaren van Gorcum. 

De plek waar de martelaren zijn begraven is nu een prachtig park met daarbij een kerk waar de relieken van de martelaren in een schrijn voor het altaar worden bewaard. 

Het jubileum van de Martelaren van Gorcum valt samen met de jubilea van de stichting van de parochies in Huissen-Zand, 100 jaar geleden en Oosterhout, 225 jaar geleden. Sint-Leonardus is immers één van de 19 martelaren.

"Op zaterdag 25 juni maken wij vanuit Huissen een dagbedevaart naar de Martelaren van Gorcum. Naast het heiligdom is er ook tijd om het historisch vestingstadje te bezoeken. De bedevaart staat onder leiding van pastoor Donders en de groep van Stichting Lourdeswerk Lingewaard.

De kosten zijn 65,- euro per persoon, inclusief lunch en afsluitende maaltijd. Aanmelden of meer informatie? Stuur een e-mail aan: reizen@lourdeswerklingewaard.nl.