(foto: Thea van den Heuvel)
(foto: Thea van den Heuvel) Foto: Thea van den Heuvel

Expo ‘Buigzaam’ in Het Kerkje van Persingen

PERSINGEN - De expositie in Het Kerkje van Persingen ‘Buigzaam’ is 23 en 24 april van 11.00 – 17.00 uur. Exposanten zijn Monique van Stokkum met pastel-houtskool tekeningen op papier en Marjo Wiltingh met objecten. Beide kunstenaars zijn aanwezig in het Kerkje aan de Persingensestraat 7 in Persingen.

Monique van Stokkum, geboren in Groesbeek, woonde in Nijmegen woont en werkt nu in Boven-Leeuwen. De tekeningen van Monique van Stokkum gaan onder andere over ritmes in de natuur. Een ingrijpende gebeurtenis zorgde voor een wending in haar werk. Ze heeft het schilderen verlaten en is weer gaan tekenen. De laatste jaren is het vooral riet dat haar boeit: beweeglijkheid, groei, bloei en verval. Stilstaand en in beweging. Parallel daaraan zijn er uit het leven gegrepen observaties van mensen, dieren en natuur. In het werk kunnen thema’s elkaar ontmoeten zodat een zekere gelaagdheid ontstaat. Te zien zijn werken op papier met houtskool, soft pastelkrijt en gemengde technieken (www.moniquevanstokkum.com /Instagram).

Marjo Wiltingh, woont en werkt in Doornenburg. De werken in hout van Marjo Wiltingh zijn gemaakt naar aanleiding van een ernstig motorongeval. Het laat alle facetten zien die zij in de periode daarna heeft doorleefd. Uiteindelijk won de veerkracht het en is zij aan haar nieuwe reis begonnen zich verbazend over het herstellend vermogen van de mens. Woorden die bij haar werk passen zijn: verlangen, schoonheid van verval, veerkracht, beweging, buigzaamheid, ode aan de cyclus, ode aan het leven.
Naast het werken in hout, legt zij zich ook toe op zachtere materialen: ecoprinten op papier en stoffen, sjaals, lijkwades en boekjes (www.zepplinn.nl).
Contact: Monique van Stokkum 06 36456694.