Verkeersbord met surfer. (foto: Adobe.stock)
Verkeersbord met surfer. (foto: Adobe.stock) Foto: Adobe.stock

Angerse Steffen Elgersma schrijft Escapades

Algemeen

ANGEREN - Het nieuwe boek van Steffen Elgersma uit Angeren is verschenen.Op vrijdag 8 april is het nieuwe boek ‘Escapades - Een Nederlandse surfroman’ van Steffen Elgersma verschenen. Deze thriller wordt uitgegeven door uitgeverij Boekscout.

Jasper Hatrecht en Otto Flinzen zijn surfvrienden. De passie voor de golven verbindt hen met elkaar. Hun leven speelt zich grotendeels af binnen de surfvereniging Surfers Paradise in het plaatsje Kwijnoord. Op een dag lijkt er in één klap een einde te komen aan hun vriendschap als Otto tijdens een avondsurf verdwijnt. Maar dan, maanden later, ontvangt Jasper plotseling een ansichtkaart uit het verre Australië, ondertekend door zijn vriend. Dit is voor Jasper aanleiding tot een zoektocht, waarbij allerlei mensen die om Otto heen staan iets over hem onthullen. Uiteindelijk ontdekt Jasper dat de waarheid een stuk gruwelijker is dan hij ooit voor mogelijk had kunnen houden.

Steffen Elgersma (28 oktober, 1970) is docent Nederlands aan het ROC Midden Nederland te Nieuwegein. Na zijn studie, was hij werkzaam in een kibbutz in Messilot (Israël), werkte hij als huishoudelijke hulp in de thuiszorg en verdiende hij zijn geld een poos als taxichauffeur. Zijn schrijfstijl kenmerkt zich door een vlotte pen en vlijmscherpe dialogen, waarbij hij erin slaagt de lezer van a tot z te boeien. Met zijn debuutroman Escapades heeft de auteur een thriller van formaat afgeleverd, die de lezer bij de keel grijpt en die zonder meer een plekje verdient in de Nederlandse literatuur.