Een slobkousbij op een scherm. (foto: Peter Eekelder)
Een slobkousbij op een scherm. (foto: Peter Eekelder) Foto: Peter Eekelder

Informatieavond en cursus Biodiversiteit

Algemeen

LINGEWAARD - Steeds meer insecten zoals vlinders en wilde bijen hebben het moeilijk, gelukkig kunnen veel erven en tuinen een goed leefgebied vormen voor veel verschillende diersoorten. Inwoners uit Gendt, Doornenburg, Hulhuizen en omgeving kunnen een informatieavond bijwonen en gratis meedoen aan een cursus Biodiversiteit. De informatieavond is op dinsdagavond 17 mei om 20.00 uur in Veerhuis Concordia bij Hulhuizen. 

De cursus Biodiversiteit, georganiseerd door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG), bestaat uit drie theorie- en praktijkbijeenkomsten. Deelnemers leren hoe ze hun erven en tuinen aantrekkelijk kunnen maken voor vogels, insecten en andere dieren. Het belang van kleine landschapselementen zoals een poel, een haag en een vogelbosje komen aan bod. Ook worden diverse diergroepen en hun voedsel, nest- en schuilgelegenheid besproken.

De cursus gaat door bij voldoende deelnemers en start op nog nader te bepalen data in de zomer en het najaar. De bijeenkomsten vinden op doordeweekse avonden of op zaterdagen plaats.
Het idee is om na de cursus met belangstellenden een werkgroep Biodiversiteit op te richten. SLG verzorgt deze cursus in samenwerking met Stichting Lingewaard Natuurlijk en Werkgroep Landschap Doornenburg. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Lingewaard en de Provincie Gelderland.
Belangstellenden voor de informatieavond en/of de cursus kunnen zich melden bij projectleider Martijn Grievink van SLG via m.grievink@landschapsbeheergelderland.nl.