Afbeelding

Lezing over het leven met Diabetes type 2 zónder medicatie groot succes!

Algemeen

HUISSEN - Woensdag 20 april is er door de Herstelcirkel Huissen in De Zandse Kerk een lezing gegeven over het leven met diabetes type 2 zónder medicatie. Er was een hoge opkomst van verschillende mensen die te maken hebben met diabetes type 2, omdat zij dit bijvoorbeeld zelf hebben of omdat zij hiermee tijdens hun werk te maken hebben.

Wim Tilburgs heeft tijdens de lezing vertelt hoe hij door aanpassingen te doen in zijn leefstijl, samen met medisch specialisten, de medicatie heeft kunnen afbouwen. Hij heeft zijn voedingspatroon gewijzigd door bijvoorbeeld geen tot weinig koolhydraten gaan eten en is meer gaan bewegen. Door zijn ervaring te delen, inspireert hij mensen om te kijken naar hoe hun leefstijl kan zorgen voor een positieve verandering van het ziektebeeld. Verdere informatie over zijn leefstijlaanpassingen is te vinden op de website https://jeleefstijlalsmedicijn.nl.

Ook is er tijdens de lezing gesproken over 2Diabeat, een organisatie die op lokaal niveau kijkt welke essentiële stappen er gezet kunnen worden om de opmars van diabetes type 2 te stoppen. Dit doen zij samen met onder andere huisartsen, fysiotherapeuten en de gemeenschap zelf. Het programma van 2diabeat richt zich ook op een gezonde leefstijl en sluit daarmee naadloos aan bij de verhalen van ervaringsdeskundige Wim Tilburgs.

Als laatste is er tijdens de lezing aandacht gegeven aan de Nationale Diabetes Challenge. De Nationale Diabetes Challenge geeft aan dat een gezonde leefstijl en dus meer bewegen een positief effect heeft op het ziektebeeld. Bewegen is niet voor iedereen even gemakkelijk. De Nationale Diabetes Challenge is een laagdrempelige manier waarbij mensen met diabetes samen op hun eigen niveau kunnen wandelen. Deze Challenge wordt op 24 september in Arnhem afgesloten met een wandeling, waarbij iedereen mee kan doen op zijn of haar eigen niveau. Mocht het bovenstaande u aanspreken om wekelijks in groepsverband te gaan wandelen dan kunt u zich ook aanmelden via herstelcirkelhuissen@outlook.com.

Zowel de mensen met diabetes als de professionals vonden het een interessante avond, waarbij zij veel meer te weten zijn gekomen over hoe zij hun ziektebeeld op een positieve manier kunnen veranderen.