Lingewaardse ouderenadviseurs hebben hun certificaten ontvangen.
Lingewaardse ouderenadviseurs hebben hun certificaten ontvangen. Foto: Hans Mol

Ouderenadviseurs komen bij u thuis in Lingewaard

Algemeen

LINGEWAARD - Lingewaard is sinds dinsdag 19 april veertien gecertificeerde ouderenadviseurs rijker. De Lingewaardse ouderenadviseurs (LOA’s) staan paraat voor vragen van senioren in de wijk en dorpskern. 

Vaak vinden oudere inwoners de weg nog niet naar belangrijke instanties die hen kunnen helpen, willen ze hun hart luchten of zitten ze met een lichte hulpvraag. Bijvoorbeeld omdat ze zich eenzaam voelen, het niet lukt om een belastingformulier in te vullen of een uitkering aan te vragen. De LOA staat naast de inwoner, spreidt zijn of haar voelsprieten en kijkt en denkt mee.

In een reeks van trainingen zijn de vrijwilligers klaargestoomd voor het vervullen van deze belangrijke functie. Belangrijke thema’s waren onder meer eenzaamheid, depressie, de mogelijkheden waar senioren gebruik van kunnen maken en de leefwereld van ouderen.

“Indien u als oudere een hulpvraag hebt, ergens mee zit en wel een steuntje in de rug kunt gebruiken, kunt u contact opnemen met het Meldpunt van Stichting Welzijn Lingewaard: 088 2552555. Het Meldpunt kan u doorverwijzen naar de desbetreffende LOA en deze zal u dan zo spoedig mogelijk bezoeken. Uiteraard is dit geheel gratis.”

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie ZonMw en wordt mede ondersteund door Spectrum Partner met Elan.