Optreden LWMK 100 jaar mannenzang in Huissen.
Optreden LWMK 100 jaar mannenzang in Huissen. Foto: Marjan Koudijs

Concert Lingewaards Mannenkoor en Exotherm in de Zandse Kerk

Algemeen

HUISSEN - Afgelopen najaar waren er al plannen om een concert te geven, maar door corona kon dit niet doorgaan. Inmiddels kunnen beide koren weer als vanouds repeteren. Zij hebben de handen in elkaar geslagen en hebben er ontzettend veel zin in om op zondag 15 mei weer een concert te geven.

De samenwerking van de bekende koren ‘Het Lingewaards Mannenkoor’ en ‘Exotherm’ uit Huissen staat garant voor een mooi dubbelconcert. Zij brengen ieder een gevarieerd programma met klassiekers en eigentijdse muziek wat past in het ontspringende voorjaar.

Het Lingewaards Mannenkoor heeft een geschiedenis van meer dan 100 jaar maar staat nog midden in de maatschappij. Het koor heeft een veelzijdig repertoire en staat onder leiding van dirigent Arno Vree.

Het koor Exotherm is in 1967 begonnen als jongerenkoor in de kerk in Huissen en verzorgt nog steeds de vieringen in de kerken van de parochie H. Magdalena in Huissen en Haalderen. Het heeft een gevarieerd repertoire, met veel Nederlandse teksten op muziek uit de zestiger jaren, maar ook eige..