Beeld 'Waarom ik' Bemmel
Beeld 'Waarom ik' Bemmel

Vrijheid in Verbondenheid

Algemeen

BEMMEL - Het bestuur van stichting deBol nodigt een ieder uit om onze Vrijheid in Verbondenheid mee te komen vieren!

“Wij moeten dankbaar zijn dat wij hier in ons land in vrijheid kunnen leven. Onze vrijheid kregen we 77 jaar geleden, na vijf jaren oorlog, terug en eigenlijk is dat voor de meeste mensen tegenwoordig heel gewoon en vanzelfsprekend.
Maar zo gewoon is dat niet! Kijk om je heen, dan hoef je op deze wereld niet ver te zoeken, er is altijd wel ergens oorlog. Laten we dus  dit jaar maar eens denken aan al die helden die toen voor ónze vrijheid gevochten hebben, aan alle slachtoffers en de nabestaanden die nu nog steeds het verdriet voelen en aan iedereen die nog steeds met oorlogsgeweld te maken heeft.

Wij willen ons verbonden voelen tijdens het bijzondere Herdenkingsconcert dat op zondag 1 mei om 14.30 uur door Het Ulfts MannenKoor in de Theaterkerk Bemmel verzorgd wordt. Kaarten voor dit concert á tien euro per persoon zijn telefonisch te reserveren op 06 54975063 of 06 22540214.

Op 4 mei organiseert stichting deBol de Dodenherdenking in Bemmel, op 5 mei is er een feestelijke Bevrijdingslunch in de Theaterkerk Bemmel.
Kaarten voor de lunch (7,50 euro)  zijn eveneens te reserveren op bovenstaande telefoonnummers. Van iedere verkochte kaart voor het concert of de bevrijdingslunch zal door deBol één euro worden overgemaakt op Giro 555 voor hulp aan Oekraïne.

Wij hopen dat velen zich op deze dagen in Vrijheid met elkaar Verbonden zullen voelen en samen stil willen staan bij het verdriet van toen, maar ook samen blij willen zijn met onze vrijheid! Informatie: www.debolbemmel.nl.”