Informatie van KBO Bemmel-Doornenburg

Algemeen

DOORNENBURG - Negen jaar geleden hebben de seniorenverenigingen Brabant, 125.000 leden, zich afgesplitst van de Unie KBO. Zeven jaar later volgden dertien Gelderse verenigingen met 12.000 leden. 

“Dit jaar is heel Noord-Holland, 35.000 leden, uit de Unie gestapt. En nog meer verenigingen in Gelderland en Limburg meldden zich! Wat is er mis met die seniorenorganisaties? Dat laat zich raden. Zij willen senioren binden en hun belangen behartigen. Dat doen zij van bovenaf, op verre afstand, patriarchaal, weinig democratisch en tegen hoge kosten. Op diezelfde wijze probeert KBO Gelderland u voor ‘slechts’ 27,50 euro te verleiden lid te worden van Afdeling KBO-PCOB  Lingewaard i.o., opnieuw onder gezag van de Unie KBO. Inschrijfformulieren worden al in Bemmel e.o. aangeboden, aldus voorzitter Ben Platenkamp.

“Echter, onze samenleving is veranderd. Mondigheid, democratisering, transparantie, besturen van onderaf zijn algemeen goed geworden. Seniorenvereniging KBO  Bemmel-Doornenburg werkt vanuit die basis: u als lid laten meedenken, -praten en -beslissen. Kosten: maar 22,00 euro per jaar! En dat voor lokale activiteiten, infomiddagen, een maandblad waarin uzelf ook kunt schrijven, een 50-plus-blad en een gratis elektrische dorpsauto!”

“Een stem voor onze Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg is een stem tegen Afdeling KBO-PCOB  Lingewaard i.o. Kiest u voor de ‘stem van het volk’ of voor de ‘macht van de heren van Gelre’. Geen moeilijke keuze, lijkt ons. We zijn bereikbaar via telefoon 06 21804543 of e-mail ledenadministratie@seniorenbd.nl en mogelijk ook op de markt, in winkels of wandelend in ons prachtige park Lingezegen!”, zo laat voorzitter Ben Platenkamp weten.