Voorzitter NTV: de wandelsportboppe! (foto: Suzanne Bindels)
Voorzitter NTV: de wandelsportboppe! (foto: Suzanne Bindels) Foto: Suzanne Bindels

Nooit te Ver-nieuws

Algemeen

HUISSEN - Leven de wandelsport. In de voorbije coronaperiode heeft de wandelsport aan populariteit gewonnen. Eigenlijk een simpele activiteit om zonder al te veel poespas in beweging te komen of te blijven. 

NTV wil hieraan een vervolg geven. Zij is drie weken geleden gestart met een wekelijkse wandeling op de dinsdagochtend. Start om 10.00 uur vanaf het clubgebouw van de visvereniging aan de Hazekamp in Huissen. Iedereen die dat wil kan gewoon meedoen. Samen met de leden van NTV wordt een wandeltochtje van vijf km gemaakt. 

De eerste enthousiastelingen hebben reeds de belangrijkste stap gezet door gewoon aan te sluiten. Verder is het bestuur en de nodige vrijwilligers bezig met de voorbereidingen voor deze avondvierdaagse, die wordt gehouden van dinsdag 31 mei tot en met vrijdag 3 juni. 

Dit jaar bestaat de mogelijkheid om een voordelig passe-partout aan te schaffen waarmee zowel aan avondvierdaagse als aan de Exodustocht op 25 juni deelgenomen kan worden. Het passe-partout is straks te verkrijgen bij voorinschrijving van de avondvierdaagse en kost zes euro, waarvan dit jaar vier euro is bestemd voor de slachtofferhulp van Oekraïners. 

Deelname aan de avondvierdaagse kost drie euro bij voorinschrijving en drie euro vijftig op de startdag en is inclusief medaille. Ouders die de kinderen begeleiden betalen 1 euro. Binnenkort wordt bekend hoe, waar en vanaf wanneer kan worden ingeschreven.

Ook dit jaar wordt op 5 mei door de wandelaars van NTV het bevrijdingsvuur van de Huissense Markt naar het gedenkmonument in Haalderen gebracht. Start 11.00 uur. Iedereen, dus ook niet-NTV-leden, mogen meelopen.