Onder toeziend oog van de bovenmeester is Tim Buurman aan het uitbenen. (foto: Sjaak Veldkamp)
Onder toeziend oog van de bovenmeester is Tim Buurman aan het uitbenen. (foto: Sjaak Veldkamp) Foto: Sjaak Veldkamp

Jonge generatie stapt in

bij slagerij Buurman

GENDT - Wim Buurman (64) is een klassiek geschoolde slager, met ambachtelijke passie voor puur vlees. Tim Buurman (28) een nieuwe stijl slager met moderne passie voor specerijen, ander vlees en maaltijden. Vader en zoon, werken sinds een paar maanden samen in de Slagerij & Worstenmakerij Buurman in Gendt. De ervaring van Wim zit in zijn hoofd. De nieuwe kennis van Tim zit in digitale tabellen. Over enkele jaren neemt hij het familiebedrijf over.

Lijken jullie op elkaar? Wim en Tim geven een wisselend antwoord. In het slagersvak is er eenheid en begrip voor elkaars standpunten. Wim is trots. “Ik vind het fijn dat Tim in dit mooie bedrijf is gekomen.” De jonge slager krijgt creatieve ruimte. “Ik ben benieuwd of over een paar jaar het karbonaadje nog in de vitrine ligt”, zegt Wim met een smakelijke lach. Beide slagers weten dat jonge consumenten nieuwe wensen hebben. Tim ziet het als een levensdroom om daar invulling aan te geven. Als slager, traiteur en worstmaker. Vooralsnog richt hij zijn aandacht op een webwinkel. Met antwoord geven op het winkelgedrag van jongeren. Thuis bestellen en in de winkel ophalen, is de gedachte van Tim. “Zo laten we ook de jonge generatie het ambachtelijke vlees in de winkel zien. Persoonlijk contact blijft belangrijk.”

Aandacht is er ook voor een ‘andere kijk’ op de maaltijden, gourmetschalen en barbecuevlees. De ideeën broeden in zijn hoofd. Er komen meer specials, weet Tim. De keramische barbecue staat bij de jonge slager centraal. En dat vraagt volgens de foodtrends meer pit met pepers en zo. De ‘bovenmeester’ Wim Buurman schudt zijn hoofd. “Je moet het vlees wel kunnen proeven.” Beide slagers denken aan hun generatie. Slagerij Buurman is er voor oud en jong.