Kerk in rose bloesem gehuld. (foto: Lian Steenhof)
Kerk in rose bloesem gehuld. (foto: Lian Steenhof) Foto: Lian Steenhof

Kerkdienst in Gendt

GENDT - Op zondag 1 mei is er weer een gewone kerkdienst in Gendt. Voorganger in deze dienst is ds. H. Kroesbergen van de gemeente Heumen. 

Hij gaat regelmatig voor in Gendt, nu wij geen eigen predikant hebben. De diaconale collecte op deze zondag is voor Epafras. Epafras bezoekt al 35 jaar Nederlandse gedetineerden in het buitenland. Epafras biedt hen een gesprek met een geestelijk verzorger, een dominee of een pastor die Nederlands spreekt, naar hen luistert en, als ze dat willen met hen bidt. 

Voor sommige mensen zijn Bijbelverhalen van belang, maar er zijn ook veel mensen met andere religieuze achtergronden en levensovertuigingen. We schrijven brieven, sturen Bijbels en gebedenboeken en soms ook studiemateriaal. Zodat mensen in de tijd dat ze vastzitten ook met hun toekomst bezig zijn.
Ook staan we mensen bij met diaconale hulp: een laken of een matras als dat er niet is, medicijnen of een medisch onderzoek, zeep en tandpasta voor de persoonlijke verzorging en soms een ticket om terug naar huis te kunnen.

Onze geestelijk verzorgers en andere vrijwilligers laten zich in dit werk motiveren door de Bijbelse oproep om gevangenen te bezoeken en mensen die lijden weer hoop te geven. Want ook mensen die gestraft zijn, zijn méér dan het misdrijf dat ze hebben begaan. Er is een verhaal en een geschiedenis en er is altijd een mogelijkheid om een nieuw begin te maken. Willen jullie dit project ook ondersteunen, maak dan geld over naar NL79 RABO 0116 4443 20 ten name van Diaconie Protestantse Gemeente Gendt Doornenburg onder vermelding van Epafras.