De jubilarissen.
De jubilarissen.

Tafeltje-dek-je bedankt vrijwilligers

Algemeen

GENDT - Vrijdag 22 april was het, na de corona-stilte, weer mogelijk om de jaarlijkse Dankjewel-avond te organiseren voor de vrijwilligers. Deze avond vond plaats in het restaurant van het verzorgingshuis Sint-Jozef. De keukenmedewerkers hadden een heerlijk buffet verzorgd.

De Dankjewel-avond is voor het bestuur van Tafeltje-dek-je Gendt, Doornenburg en Angeren ook het moment om nieuwe rijders te verwelkomen, jubilarissen in het zonnetje te zetten en, helaas, van vrijwilligers afscheid te nemen.

Afscheid nemen van vrijwilligers vraagt ook om instroom van nieuwe. Tafeltje-dek-je is een voorziening voor ouderen, die niet meer in staat zijn voor zichzelf te koken.

Per dorp zorgt een groep vrijwilligers met eigen auto dat de maaltijden dagelijks, rond de middag, zeven dagen per week worden bezorgd. Doorgaans doen de vrijwilligers dit één week aaneengesloten en dat meerdere weken per jaar. Maar het is zeker mogelijk dat niet een volle week maar enkele  dagen per week door een vrijwilliger wordt bezorgd. Samen met de coördinatrice kan hiervoor een rooster worden opgezet. Uiteraard staat een vergoeding tegenover het gebruik van de eigen auto.

Het werk geeft veel voldoening. “Bij het afleveren maak je even een praatje en de cliënten zijn blij je te zien. Natuurlijk vanwege het eten maar ook vanwege de aandacht.”
“Heb je belangstelling en wil je meer informatie? Neem dan contact op met de coördinatrice van het betreffende dorp: Gerda Janssen voor Angeren (026 3253040), Mariet Willemsen voor Doornenburg (0481 425584) en Nell Hendriks voor Gendt (06 18315958).