Vondsten Angeren, Boerenhoek.
Vondsten Angeren, Boerenhoek. Foto: Rijkswaterstaat

Lezingavond Historische Kring Angeren

Algemeen

ANGEREN - Op het toekomstige tracé van de A-15 ter hoogte van de Boerenhoek in Angeren hebben archeologen op één plek resten gevonden van jagers, verzamelaars én van de eerste landbouwers. De vondsten zijn 7.000 jaar oud!

Op de plek zijn vuurstenen, wrijfstenen en stukjes aardewerk gevonden. Archeoloog René Isaran spreekt van: “Bijzonder gaaf gebleven, waardevolle  vondsten”.
In de lezingavond op dinsdag 17 mei zal René de aanpak en werkwijze van het onderzoek toelichten en uitleggen wat de vondsten betekenen. Een interessante, leerzame avond in Het Dorpshuis in Angeren. Aanvang 20.00 uur tot maximaal 22.00 uur.

Angers Verleden

Het informatieblad Angers Verleden komt deze maand een paar weken later uit, dan je van HKA bent gewend. Het drukken heeft vertraging opgelopen. Half mei komt het in de bus met onder andere bijdragen over: de oudste straatnamen in Angeren; de lagere school in de periode van 1961-2002; het ‘Weemannetje’; de Waterstaatkerk: de eerste katholieke ‘noodkerk’ in Angeren.

Inloopavonden HKA 2022

De maandelijkse inloopavonden worden vanaf nu weer hervat en wel op: dinsdag 24 mei; donderdag 23 juni, vanaf 20.00-22.00 uur in het Dorpshuis aan de Emmastraat. Als je vragen hebt over de Angerense geschiedenis en of foto’s over Angeren hebt of wilt inzien, uiteraard ook bidprentjes, kom dan naar de inloopavond.

“Wil je op de hoogte zijn en blijven van de Angerense historie raadpleeg dan onze website. Bezoek http://www.historischekringangeren.nl.”