Gendtse polder in 2017.
Gendtse polder in 2017. Foto: Herman Hendriks

Voortgang van de ontwikkelingen in de Gendtse polder

Algemeen

GENDT - Het is nu ruim één jaar geleden dat de eerste werkzaamheden plaats vonden voor de herinrichting van de Gendtse polder.

In april-mei vorig jaar werden de eerste industriële activiteiten zichtbaar. Vervolgens werd gestaag gewerkt aan de zandklasseerinstallatie en ook de faciliteiten voor de daadwerkelijke ontzanding werden verder gereed gemaakt.
“Welke impact dit voor de natuur had, heeft en gaat hebben gaan we, onder leiding van IVN RijnWaal gids Ruud Milder, deze middag verder bespreken.”

“Uiteraard wordt er ook stil gestaan bij de herinrichting van dit gebied. De totale oppervlakte is zo’n slordige 220 hectare groot. Hoe deze herinrichting verder gestalte krijgt en moet krijgen belichten we ook.”

Het verzamelen is bij de afrit naar de steenfabriek aan de Waaldijk ter hoogte van de Kommerdijk in Gendt. Op 7 mei om 14:00 uur is de start van de tocht van anderhalf tot twee uur. Aan deze tocht zijn geen kosten verbonden, een vrijwillige bijdrage mag altijd. Aanmelden bij Ruud Milder: 06 8967259.
Tip: Zorg voor goed eventueel waterdicht schoeisel, lange broek en neem, zo mogelijk, een verrekijker mee.