De winnaars van het 6e Nationale SchaakConcert (Schaak & Muziek) 2022 bij Talento Metissimo.
De winnaars van het 6e Nationale SchaakConcert (Schaak & Muziek) 2022 bij Talento Metissimo. Foto: Kaj Wortel

Uitslagen Nationaal SchaakConcert

Algemeen

LINGEWAARD - In alle vroegte meldden de eerste deelnemers uit diverse delen van het land zich op zondag 24 april voor deelname aan het zesde Nationale Lente SchaakConcert. Er scheen een fijn lentezonnetje en de sfeer was al snel gezellig. Het programma bestaat traditioneel uit drie hoofdactiviteiten: Muziek, Schaak en Heraldiek, in de natuur!  Ook dit jaar waren de resultaten verrassend...

In het openingswoordje door de voorzitter werd de ‘leidtoon’-functie van muziek interval ‘de tritonus’ toegelicht door Karen Langerwerf. Uitleg van de klank-geschiedenis volgde met een giga Conso en Disso intervalklok en de laatste wiskunde ontdekkingen. Muzikale invulling was ook dit jaar door het vaste  Basilei-huis-ensemble.  Dit jaar zong de 8-jarige Moeslim prachtig uit zijn hoofd de Soera Al Fatiha (de Opening) en volgde Karen met Psalm  117:1: Laudate Omnes Gentus. De spannende Muziek Interval Race (MIR) volgde met ook dit jaar de hele muziek-klok rond! 

Uitslagen MIR

Met een ruime 90 procent score won Lauryn de MIR en volgde Lieke en Moeslim elkaar na een zeer spannende tweede en derde ronde.
Uitslagen Triade Schaaktoernooi (drie soorten):
Winnaars van de zes schaakteams: 1e: De Rode Koningl (Dieren/Bemmel), 2e: De Handige Harry’s (Zeist) en 3e: De Topschakers (Nijmegen/Bemmel). Bij de jeugd hield Tara het meest lang stand tegen simultaan geefster Ikira. Bij de volwassenen verdedigde Mees zijn titel en hield stand tegen Rob die de simultaan gaf.

Het was weer een fantastische top-dag! Meer info staat op www.TalentoMetissimo.nl.