Zwerfafvalbrigade Huissen.
Zwerfafvalbrigade Huissen. Foto: Vrijwilliger

Wie helpt de Zwerfafvalbrigade Huissen aan een bijdrage voor de peukenstofzuiger?

Algemeen

HUISSEN - Wij van de Zwerfafvalbrigade Huissen zijn een enthousiaste groep van ongeveer 30 vrijwilligers die zich elke eerste zaterdag van de maand inzet om Huissen schoner te maken. 

“We zijn door de gemeente voorzien van fijne spullen om het zwerfafval op te kunnen ruimen. Waar we echter tegenaan lopen zijn de sigarettenpeuken, die ontzettend schadelijk zijn voor het milieu. Met onze grijpers is het onbegonnen werk om deze sigarettenpeuken op te rapen. Met de inzet van een stofzuiger die makkelijk op de rug gedragen kan worden zouden we dit probleem aan kunnen pakken. Om deze stofzuiger aan te kunnen schaffen is een bedrag nodig van ruim elfhonderd euro.

Wij hebben dit idee ingediend bij Lingewaard Doet. Dit is een crowdfundingplatform in de gemeente Lingewaard. Rond 10 mei valt bij ieder huisadres in Huissen een cheque op de deurmat ter waarde van tien euro. Wil je ons steunen dan kun je de cheque doneren via de website lingewaarddoet.nl en dan klikken op de button ‘doneer uw cheque’ en de instructies verschijnen dan in beeld.
Mocht je dit teveel moeite vinden dan kun je ook een foto van de activatiecode van de cheque sturen naar Natasja Alards 06 57334336. Wij zullen hem dan verder verwerken.”


Bedankt alvast voor jullie bijdrage. De natuur zal je dankbaar zijn!