Wandeling tijdens de challenge.
Wandeling tijdens de challenge. Foto: Bas van de Goor Foundation

Nationale Diabetes Challenge gaat van start!

Algemeen

HUISSEN - De Diabetes Challenge in Huissen gaat nu van start. Tijdens de Nationale Diabetes Challenge wandelen 21 deelnemers, wekelijks samen om te werken aan hun gezondheid. Iedere week wandelen professionals van de medische centra mee met de wandelgroep. Wij geloven namelijk dat bewegen het beste medicijn is.

De eerste wandeling vindt plaats op 18 mei, we wandelen maximaal een uurtje op je eigen niveau. Inschrijven kan tot 11 mei, je kunt dus nog meedoen! De wandelingen zijn op woensdag vanaf Medisch Centrum Loovelden: 16.00 tot 17.00 uur en Polseweg/Jonge Kracht (nieuwe kantine): 12.15 tot 13.15 uur.

In de afgelopen jaren heeft de Nationale Diabetes Challenge de positieve effecten van bewegen op het leven met diabetes aangetoond. Onderzoek laat zien dat deelnemers afvallen, beter in hun vel zitten en vaak minder medicatie nodig hebben. Deelnemers voelen zich beter en maken kennis met buurtgenoten. De Nationale Diabetes Challenge biedt dus een laagdrempelige, veilige en effectieve opstap naar beweging.

Wil je ook graag meedoen met een wandel/fittest door een fysiotherapeut van Fysiotherapie M van der Ploeg of Miriam Donders, bel dan voor 11 mei naar Sport- & Cultuurcoach Quint van de Ven: 06 13966536 of mail naar info@lingewaardinbeweging.nl.
Meer informatie staat op www.nationalediabeteschallenge.nl.