Als iemand uit je omgeving een psychisch probleem heeft, kan dat heel zwaar voor u zijn. (foto: Priscilla du Preez/Unsplash)
Als iemand uit je omgeving een psychisch probleem heeft, kan dat heel zwaar voor u zijn. (foto: Priscilla du Preez/Unsplash) Foto: Priscilla du Preez/Unsplash

Cursus psychische problematiek voor inwoners Lingewaard

LINGEWAARD - Het hebben van een psychisch probleem is voor degene die het heeft lastig. Maar ook voor de naaste omgeving kan het veel struggelingen opleveren. Hoe ga je met het probleem om? Wat is het verschil tussen draaglast en draagkracht? Wat voor invloed heeft het op je denken? 

Deze en nog veel meer vragen zullen aan bod komen tijdens de cursus ‘psychische problematiek’, georganiseerd door Stichting Welzijn Lingewaard in samenwerking met Pro Persona. Dit om u minder belast te laten voelen door de situatie.

Er zullen zes bijeenkomsten plaatsvinden van elk twee uur. De eerste cursusdatum is 31 mei van 19.00-21.00 uur, vanaf dan elke daaropvolgende dinsdag in De Minkhof, Molenwei 57, Bemmel. De kosten voor zes keer bedragen 15 euro. Aanmelden? Stuur een mail naar preventie@propersona.nl of bel 026 3124483.

De cursus wordt geleid door een preventiewerker van Pro Persona Connect en Maike van Kempen, mantelzorgconsulent bij Stichting Welzijn Lingewaard. Tot slot nog een veelgehoorde reactie van eerdere cursussen: “Mijn twijfels en meningen heb ik kunnen delen met andere deelnemers van de cursus. Dat heeft me weer een stuk verder geholpen in het bewustwordingsproces.”