Expositie Dorpsschuur Lent

Algemeen

LENT - Het echtpaar, Ben Berns en Gerda Berns Bolder, exposeert in Lent.

Ben heeft ondanks zijn drukke loopbaan een cursus edelsmeden gevolgd, eerst in Arnhem bij creatief centrum Marienburg nu Roset, later in Schoonhoven. Hij heeft veel sieraden gemaakt in goud en zilver, zelfs de trouwringen voor zijn zoon.

Door gezondheidsproblemen neemt zijn gevoel in de handen af. Het kleinere werk is moeilijker te maken en is overgegaan naar het iets grovere werk. Hij maakt nu objecten in RVS, messing en koper. Verder maakt hij hulpmiddelen voor zijn vrouw zoals standaards voor glas en sokkels voor beeldhouwwerken.

Gerda heeft in de jaren negentig een cursus glas in lood gevolgd in Bemmel en is later overgegaan naar de Tiffanytechniek. Met deze techniek kun je iets fijner werken en hoef er niet altijd gebrandschilderd te worden.

De glasobjecten die tentoongesteld worden kunnen ook in andere kleurstelling en formaat gemaakt  worden. Mocht uzelf idee of ontwerp hebben kan dit in overleg gemaakt worden. Verder maakt ze nog beelden in steen en brons.

De expositie is 28 en 29 mei van 12.00 tot 17.00 uur, entree is vrij in de Dorpsschuur Lent, Oosterhoutsedijk 29, Lent (bij Nijmegen)