NK Stoepranden.
NK Stoepranden. Foto: Jantje Beton

NK stoepranden en WK volleybal op Buitenspeeldag

Algemeen

HUISSEN - De Buitenspeeldag in Huissen, hét Lingewaardse sport- en spelevenement voor iedereen van 0-12 jaar, is door Jantje Beton uitgekozen om voorrondes voor het NK Stoepranden te organiseren. Die mogelijkheid is met beide handen aangegrepen. 

Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Dit past prima bij het doel van de Buitenspeeldag. Voor deelname aan de voorrondes van het NK stoepranden is de minimale leeftijd zes jaar. Stoepranden draagt bij aan onderling contact en bevordert voor kinderen de mogelijkheden voor ouderwets samen buitenspelen. 

Op 8 juni heb je op het Raadhuisplein in Huissen tussen 13.00 en 17.00 uur ook de mogelijkheid om kennis te maken met badminton of basketbal. Of stijg boven jezelf uit in de Jungle Run, laat een glittertattoo zetten, kom smashen op het WK Volleybal terrein, geniet van je kleintje op het Peuterplein, bespeel een muziekinstrument, ontmoet VITO van Vitesse of laat je boek signeren door Iris Boter van ‘de Zoete Zusjes’. 

Voor de volwassenen is een gezellig terras ingericht voor een kopje koffie of thee. Kortom, een middag vol ouderwetse gezelligheid waarbij ieder kind na afloop bij inlevering van de spelkaart een aardigheidje mee naar huis mag nemen. “Wij hopen na jaren weer op een overweldigende opkomst en spreken nu alvast onze dank uit voor de belangeloze deelname van al onze sponsoren.”