De borden werden in de stromende regen geplaatst.
De borden werden in de stromende regen geplaatst. Foto: Sjoerd Kersten

Bemmelse Dweildag weer in opbouw

Algemeen

BEMMEL - Met nog anderhalve week te gaan tot de Bemmelse Dweildag, die op zondag 12 juni weer plaatsvindt, is de opbouw begonnen. Tientallen vrijwilligers zijn de afgelopen weken in de weer geweest om het grootste evenement in de gemeente Lingewaard voor te bereiden.

Op vrijdag 20 mei kwamen de vrijwilligers samen in De Roskam voor een ouderwetse opwermavond. Nieuwe voorzitter Bram Opgenoort vertelde de aanwezige ‘dweilwilligers’ wat er dit jaar in de aanloop naar en tijdens de Dweildag gaat gebeuren. Daarnaast werd de kennis van de vrijwilligers getest over de Dweildag. Oud-voorzitter Niels Hoogveld bleek de meeste antwoorden goed te hebben tijdens de ren-je-rot-Dweildagquiz. Hij ging naar huis met een echte luchtsousafoon.

In de dagen daarna is het centrum al gedeeltelijk versierd. De dweildagvlaggen hangen weer in de lantarenpalen en in veel winkels en op openbare locaties kom je de dweildagposter tegen. Heb je ook een dweildagvlag in huis? Help de Dweildag een handje qua versiering en hang deze vanaf 10 juni uit!

Wellicht heb je de grote borden langs de weg ook alweer gespot. Die zijn door een groep kranige vrijwilligers in de stromende regen langs de uitvalswegen van Bemmel geplaatst. Het was dweilen met de kraan open… hopelijk is het tijdens de Dweildag beter weer!

De Bemmelse Dweildag vindt plaats op zondag 12 juni van 11.00-18.00 uur in het centrum van Bemmel. Alle informatie over het evenement staat op www.dweildag.nl.