Lokaal IKC Pius X is ingericht voor Oekraïense kinderen.
Lokaal IKC Pius X is ingericht voor Oekraïense kinderen.

IKC Pius X in Bemmel is klaar voor de opvang van Oekraïense kinderen

Algemeen

BEMMEL - Binnenkort verwacht Gemeente Lingewaard kinderen op te vangen en zoveel mogelijk op een centrale plek in Bemmel en Huissen onderwijs te bieden. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd heeft IKC Pius X in Bemmel aangeboden dit te regelen. 

Hier is vanaf 16 mei één lokaal beschikbaar om kinderen tussen de zes en twaalf jaar onderwijs te bieden. De leerkrachten zijn voorbereid op hun komst en hebben een onderwijskundig programma ingericht. Het lesprogramma is gericht op het bieden van structuur, taal en rekenen en er is volop tijd voor sport en ontspanning zoals werken in de moestuinen op de school, kookworkshops etc. Bij grotere aantallen kinderen biedt ook het nabij gelegen IKC Donatushof opvang op school. 

Directeur Roderick Kemper van Pius X: ”Op IKC Pius X vinden we het erg belangrijk dat ieder kind wordt gezien en zich kan ontwikkelen in een veilig en huiselijk klimaat. Dit gaan wij ook bieden aan de gevluchte kinderen uit Oekraïne. 

Met trots kijk ik terug op de realisatie het onderwijsaanbod, de bezetting en ruimte binnen de school. Voor het team van IKC Pius X was het doel direct helder en ging iedereen groeigericht en met nuchter verstand aan de slag. Er was een korte afstemming in de koffiekamer, taken werden verdeeld en gekoppeld aan de talenten van elke leerkracht: even later konden wij de invulling aan onze bestuurder presenteren. Hier blijkt weer dat het erg krachtig is om een IKC te zijn. Onze BSO-medewerker Lars van der Hijden stond direct klaar met sportkleren en activiteiten, en samen met de leerkrachten Luc Fölker en Peter Niesten werd direct aangepakt. Ik ben dankbaar voor de positieve, flexibele en doelgerichte aanpak van het team.”
Kortom: IKC Pius X is er klaar voor!