Alle aandacht voor Kanjertraining op IKC Het Drieluik.
Alle aandacht voor Kanjertraining op IKC Het Drieluik. Foto: Fannie Teunissen

Kanjertraining ouderavond op IKC Het Drieluik

Algemeen

LINGEWAARD - Op maandagavond 23 mei vond een Kanjertraining ouderavond plaats op IKC Het Drieluik. Jacqueline Evenblij, onderwijsadviseur bij IJsselgroep, heeft ouders meegenomen in de basisprincipes van Kanjertraining en samen met het team verteld hoe dit op ons IKC vormgegeven wordt.

IKC Het Drieluik is sinds oktober 2020 begonnen met de Kanjertraining. Deze methodiek is bedoeld om kinderen vertrouwen, rust, veiligheid en wederzijds respect te geven. De Kanjertraining bestaat uit een serie lessen met bijbehorende oefeningen om de sfeer in de groepen en binnen het hele IKC goed te houden of te verbeteren. Vanaf de peutergroep wordt er volgens deze methodiek gewerkt en horen kinderen, gedurende hun tijd op ons IKC, dezelfde ‘Kanjertaal’.

Het was een leerzame ouderavond. Er werd informatie gedeeld, activiteiten werden uitgelegd en uitgespeeld en ouders konden hun vragen stellen. Achteraf gaven ouders terug dat veel ‘op hun plek was gevallen’. De kinderen komen regelmatig thuis met verhalen over bijvoorbeeld de verschillende kleuren petjes en bijbehorend gedrag, maar nu werd dit voor ouders onderbouwd, zichtbaar en duidelijk. “Wij zijn als IKC heel blij dat ouders er zoveel ouders aanwezig waren en deze informatie hebben gehoord. Samen wordt ons onderwijs waar Kanjertraining deel van uitmaakt, nog sterker.”